Moruše je plod morušovníku. Jedná se o velmi chutné ovoce, v Evropě kdysi velmi oblíbené. Plody moruše se tvarem velmi podobají ostružině. Nejvíce jsou vhodné pro přímý konzum, ale je možné je i sušit, zavařovat nebo z nich vyrábět šťávy a sirupy. Samotné sušené moruše jsou trošku křupavé, asi tak jako fíky. Mohou se jíst jen tak samotné nebo např. jako osvěžující alternativa místo rozinek a jiných sušených bobulí. Mají vysoký obsah vitamínu C, dále obsahují vitamin K a řadu minerálů - železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík a také velké množství vlákniny a bílkovin.
Ideální chutnou a zdravou svačinu, vzhledem k vysokému obsahu (přibližně 50 %) přírodních cukrů, zejména glukózy a fruktózy. Stravitelná vláknina představuje asi 10 %. Sušení se provádí přírodní cestou nebo pomocí sušičky. Sušené ovoce má delší trvanlivost a výraznější chuť.
Typ na konzumaci: Sušené moruše jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru.
Složení: 100% moruše
Alergeny: žádné
Skladujte při teplotě maximální 20°C a relativní vlhkosti 70%.
Země původu: Turecko
Baleno v České republice.
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 1 kg |