Mnoho lidí považuje mango za nejchutnější ovoce na světě. Mango pochází z jihovýchodní Asie, zmínky o tomto ovoci jsou staré 6 000 let. Od té doby se ovšem rozšířilo do všech ostatních tropických oblastí, kde roste v mnohých odrůdách, od malých tvaru fazole a velikosti přibližně 8 centimetrů až po obří oválné kusy vážící přes jeden kilogram. Mango je dužnatý plod s neobvykle velkou peckou, která je s dužinou pevně spjata. Barva kultivarů se může lišit od žluté po oranžovou, červenou či zelenou anebo v kombinaci více barev. Mango je zdrojem vitamínu A, vitamínů skupiny B (B1, B2, B6), C, E, K, beta-karotenu, vlákniny a některých minerálů (jako jsou např. draslík, hořčík, mangan, měď, zinek, fosfor, selen, železo a vápník).
Mango a jeho účinky:
• zdroj proteinů (cca 8 %)
• působí proti zácpě (zdroj vlákniny)
• doplněk při redukčních dietách
Použití: do snídaňových směsí, jogurtů, pro přímou konzumaci, dá se kombinovat s ořechy, do salátů a smoothie, pro snadnější konzumaci namočte sušené mango na několik hodin do vody
Složení: Sušené mango, anti oxidant E330-kyselina citrónová
Alergeny: 0
Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky
Země původu: Thajsko Baleno v České republice.
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: