Mandle pražené, jsou upravené lehkým opražením pomocí horkého vzduchu. Dosáhneme zvýraznění chuti křupavosti.
Mandle pochází z Asie a patří mezi nejstarší šlechtěné a pěstované stromy na světě. Jádra peckovic mandloně se používají v kuchyni téměř po celém světě, zvláště při přípravě moučníků a dezertů. Jádra obsahují mnoho tuku a jsou tedy dost kalorická. V minulosti jejich konzumace nebyla dietology příliš schvalována, podle nových závěrů však mandle obsahují řadu cenných látek a jejich umírněné pojídání může být pro člověka prospěšné. Mandle sladké, se používají v české kuchyni od pradávna.
Použití: mandle pražené vhodné na přímou konzumaci, na pečení, nebo k výrobě ořechového másla
Složení: 100 % celé sladké mandle
Alergeny: mandle jádra.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 oC.
Země původu: USA
Baleno a zpracováno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes pečlivou kontrolu nelze vyloučit přítomnost jiných skořápkových plodů nebo nečistot. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 500 g |