Mandle pochází z Asie a patří mezi nejstarší šlechtěné a pěstované stromy na světě. Jádra peckovic mandloně se používají v kuchyni téměř po celém světě, zvláště při přípravě moučníků a dezertů. Jádra obsahují mnoho tuku a jsou tedy dost kalorická. V minulosti jejich konzumace nebyla dietology příliš schvalována, podle nových závěrů však mandle obsahují řadu cenných látek a jejich umírněné pojídání může být pro člověka prospěšné. Mandle sladké, se používají v české kuchyni od pradávna. Mandle by měly být součástí jídelníčku zdravého člověka. Mandle pražené jsou zbavené vlhkosti a pražením se zvýrazní chuť.
Použití: Vhodné na přímou konzumaci, nebo k výrobě ořechového másla.
Složení: 100 % celé sladké mandle pražené
Alergeny: mandle jádra.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 oC.
Země původu: USA, Španělsko
Baleno a zpracováno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes pečlivou kontrolu nelze vyloučit přítomnost jiných skořápkových plodů nebo nečistot. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Min.datum spotřeby a ostatní ůdaje : viz. obal
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
příchuť | himalájská sůl |
Balení | 1 kg, 500 g |