Mandle pochází z Asie a patří mezi nejstarší šlechtěné a pěstované stromy na světě. Jádra peckovic mandloně se používají v kuchyni téměř po celém světě, zvláště při přípravě moučníků a dezertů. Jádra obsahují mnoho tuku a jsou tedy dost kalorická. V minulosti jejich konzumace nebyla dietology příliš schvalována, podle nových závěrů však mandle obsahují řadu cenných látek a jejich umírněné pojídání může být pro člověka prospěšné. Mandle sladké, se používají v české kuchyni od pradávna. Jsou velmi zdravé, protože oleje a další látky v nich obsažené dokáží výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi člověka, a navíc obsahují řadu vitamínů, které tělu prospívají. Nejdůležitější z nich jsou antioxidanty, které pomáhají tělu zbavit se volných radikálů působících v buňkách a tkáních. Mandle by měly být součástí jídelníčku zdravého člověka. V jádrech mandloně je vedle rostlinných olejů také mnoho bílkovin, vlákniny, vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, selenu, mědi, fosforu, vitaminu E, vitaminů skupiny B (biotinu, riboflavinu, niacinu), kyseliny listové, železa, antioxidantů a barviv.
Účinky sladkých mandlí:
• vysoký obsah stopových prvků a minerálů
• super potravina
• vhodné pro sportovce a kojící a těhotné ženy
• paleo strava, pro vegany a sportovce
• bez lepku
• podpora růstu vlasů a nehtů
• posílení imunity
• vhodné pro diabetiky
Použití: Pokud chceme mandle natural oloupat, necháme je přes noc namočené ve vodě. Také pro lepší stravitelnost při přímé konzumaci doporučujeme mandle přes noc namočit do vody.
Složení: 100 % celé sladké mandle
Alergeny: mandle jádra.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 oC.
Země původu: USA
Baleno a zpracováno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes pečlivou kontrolu nelze vyloučit přítomnost jiných skořápkových plodů nebo nečistot. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: