Pražením dosáhneme zvýraznění chuti oříšků, také zbavíme ořechy přebytečné vlkosti.
Takto upravené kešu oříšky jsou také vhodné k přípravě ořechového másla, nebo je můžeme přidat do salátu a jídla.
Kešu jsou olejnaté oříšky, které mají ledvinovitý tvar, vysoký obsah bílkovin, vlákniny, rostlinných tuků, sacharidů, jsou vhodné pro sportovce.
Ledvinovník západní, pochází ze severovýchodní Brazílie. Již od šestnáctého století se pěstuje v Indii a rozšířil se do řady tropických oblastí. ve Ledvinovník západní je středně velký, až rozložitý strom s okrouhlými listy. Plody jedlé nažky 'kešu ořechy' se nacházejí v nepravém plodu, kterému se říká kešu jablko.
Prodávají se obvykle solené a s oblibou se konzumují syrové, to znamená již částečně opražené nebo pražené a osolené nebo jako směsi se sušeným ovocem. Užívají se k ochucení sladkých i pikantních pokrmů.
Použití: Do müsli, snídaňových a ovocných směsí či dezertů, výborné se směsí sušených plodů a různých oříšků. Velmi vhodné na domácí výrobu ořechového másla.
Složení: 100 % kešu ořechy
Alergeny: kešu ořechy
Země původu: Vietnam, Indie, Afrika
Baleno v České republice.
Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 500 g |