Snad ani nebudeme příliš troufalí, pokud řekneme, že jablka patří mezi nejpopulárnější ovoce v Evropě a i jinde po světě. Jabloně se v naších zemích odedávna těšily velké úctě a oblibě. Postupem času se vyšlechtilo nespočet odrůd jabloní, což jen podpořilo důležitost jablka v našem jídelníčku. Ale je v nich více, než pouze obliba a tradice pěstování. Jablka patří mezi nejzdravější, nízkokalorickou a přitom lahodnou svačinku, vhodnou pro nejmenší i nejstarší z nás.
Křížaly jsou sušené stroužky nebo plátky jablek vyznačující se sladkou až kyselou chutí. Vždy podle toho, jaký druh jablka použijete. Jsou měkce tuhé, většinou žluto-hnědé barvy. Tradičně se připravují rozkrájením jablka na stroužky. Ve velkovýrobě se suší v sušičkách. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled.
Typ na použití: Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření.
Složení: Jablka 99,8%, kyselina citronová ( E330 ) 0,1%, konzervant E220 oxid siřičitý 0,1%
Alergeny: E220 oxid siřičitý
Baleno v České republice
Země původu: Čína
Skladujte při teplotě maximální 20°C a relativní vlhkosti 70%
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 500 g |