Datle patří mezi nejstarších a současně také nejzdravější potraviny. Datle (tmavě hnědé oválné plody dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm) jsou ovoce, které roste na palmě – datlovníku pravém a je nazýváno energetickou a vitamínovou bombou. Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1, B2, B3, B5, B9, A, E a K. Datle jsou bohaté na draslík, vápník, měď, železo a hořčík. Čerstvé i sušené datle jsou rychlý zdroj energie. Datle v čerstvém stavu obsahují asi 30 % vody a 50 % cukrů. Sušené bobule mají méně než 10 % vody a poměr cukru přesahuje 60 %.
Použití: do jogurtů, snídaňových směsí, ovocných salátů, k přímé konzumaci, základ pro slané i sladké vaření, slouží i jako náhrada chleba, vhodné na svačinu v sušené podobě, můžeme kombinovat s tvarohem nebo jogurtem.
Složení: 100% sušené datle s peckov
Alergeny: 0
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Země původu: Irán
Baleno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 1 kg |