Brusnice borůvka je známá léčivá rostlina z čeledi vřesovcovitých, která je známá pod lidovým názvem borůvka. Její modrý plod stejného názvu má výraznou chuť a schopnost barvit do modra. Je zdrojem antioxidantů, které působí pozitivně proti rakovině. Roste ve velké části Evropy, dále ještě na Kavkaze a na Islandu. Borůvky jsou sladké a silně barví na tmavě modro až fialovo, což z nich činní kvalitní přírodní barvivo. Obsahem cenných živin včetně zdraví prospěšných látek se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Sušené plody borůvky se v poslední době ocitly na předním místě mezi tzv. zdravými potravinami. O antioxidantech a bioflavonoidech obsažených v borůvkách bylo prokázáno, že mají výrazný vliv na lidské zdraví. Obsahují třísloviny, antioxidanty, provitamín A, vitamín B5, vitamín C, vitamín K, betakaroten, kyselinu listovou, vápník, železo, fosfor, mangan, selen, draslík, vlákninu, sacharidy
Borůvky a jejích účinky:
Typ na konzumaci: Sušené borůvky není potřeba tepelně upravovat. Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Sušené borůvky je vhodné před konzumací namočit přes noc do vody. Tím se borůvky rehydratují a získají zpět svou čerstvou chuť.
Složení: 53% sušené borůvky, 21% cukr, 21% glukózovo-fruktózový sirup, 5% citronový koncentrát, do1% slunečnicový olej
Alergeny: 0
Skladujte při teplotě do 20°C, relativní vlhkosti 70% a chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Holandsko
Baleno v České republice
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: