Vlašská jádra
Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Vlašské ořechy rostou na ořešáku přibližně od čtvrtého roku. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Jsou nejchutnější hned po sklizni, kdy mají ještě bílá jádra, pro prodloužení jejich použitelnosti je nezbytné skladovat bez přístupu vzduchu nebo je naložit například do medu.
Použití: Do salátů, snídaňových směsí, na sýrové talíře, do cukrovinek a cukroví. Pro přímou konzumaci je lepší ořechy namočit do vody na cca 8 hodin, změknou a lépe se pak tráví.
Složení: 100 % jádra vlašských ořechů.
Alergeny: jádra vlašských ořechů.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě 15–18 oC
Země původu: USA
Baleno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 500 g |