Patří k nejžádanějším druhům ořechů, snad proto, že jsou chutné a nutričně hodnotné. Nejvyšší podíl v oříšcích zaujímá tuk, jehož se zde nachází až 70 %.
Použití: Jádro pekanového ořechu je jedlé, s bohatou, máslovou příchutí. Konzumovat se může čerstvě vyloupané nebo je možné přidávat jádra do různých pokrmů. Vynikající je obzvláště v různých ořechových dezertech, ale i obecně vhodné je i pro oživení jídelníčku. Pekanové ořechy se stejně jako jiné ořechy hodí do kaší, jogurtů, pudinků či pečiva.
Složení: 100 % pekanové ořechy
Alergeny: pekanové ořechy
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 20 oC. Vyloupané pekany skladované při teplotě mínus 15 stupňů vydrží až dva roky.
Země původu: USA
Baleno v České republice.
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové údaje na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 500 g |