Vlašská jádra z NOVÉ SKLIZNĚ 2019
Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který se skládá z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Vlašské ořechy rostou na ořešáku přibližně od čtvrtého roku. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Jsou nejchutnější hned po sklizni, kdy mají ještě bílá jádra, pro prodloužení jejich použitelnosti je nezbytné skladovat bez přístupu vzduchu nebo je naložit například do medu. Vlašské ořechy obsahují omega 3 mastné kyseliny, vitaminy B1, B6, E, draslík, fosfor, hořčík, mangan, minerály, vitamin B1, B2,B3, B7 biotin, riboflavin, niacin, vitamin E, vlákninu, zinek, železo.
Jádra vlašských ořechů a jejich účinky:
• bohatý zdroj energie
• pomáhají snižovat hladinu cholesterolu
• podporují paměť a mozkovou činnost
• zdravé zažívání
• podpora růstu vlasů a nehtů
• posílení imunity
• vhodné pro studenty, sportovce, vegany i diabetiky
Použití: Do salátů, snídaňových směsí, na sýrové talíře, do cukrovinek a cukroví. Pro přímou konzumaci je lepší ořechy namočit do vody na cca 8 hodin, změknou a lépe se pak tráví.
Složení: 100 % jádra vlašských ořechů.
Alergeny: jádra vlašských ořechů.
Skladujte v suchu a temnu, při teplotě 15–18 oC
Země původu: Česká republika a Slovensko
Baleno v České republice
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: