Jádro para ořechů je velmi výživné, obsahuje 70% tuků, 15% bílkovin a 7% sacharidů. Mimo to obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, E a D, selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo. Používají se čerstvé k přímé konzumaci, ve výživných tyčinkách nebo cukroví. Para ořechy jsou jedním z nejbohatších zdrojů selenu.
Použití: Para ořechy se nejčastěji jedí syrové. Musí se dobře rozžvýkat jako všechny ostatní olejnaté ořechy. Mohou se i péci v troubě 5 až 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Syrové para ořechy jsou však nejzdravější. Můžeme je opražit a osolit, nebo je namleté přidat do ovocných a zeleninových salátů, zmrzliny, snídaňových směsí a pudingů, smoothies atd.
Složení: 100% jádra para ořechů
Alergeny: para ořechy
Skladovujte v suchu, chladnu a temnu, při teplotě do 20 oC a relativní vlhkosti 70%.
Země původu: Bolívie
Baleno v České republice.
Prodejce: v-ořech.cz
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové údaje na 100 g:
Výrobce | v-orech.cz |
Balení | 1 kg |