Mezi ořechy vévodí para ořechy v obsahu selenu. Dva ořechy nám poskytnou více než denní potřebu selenu. Dále obsahují také velké množství vitamínu E, významné procento minerálů a omega-6 mastných kyselin, vitamíny B1, B6 a C. Dále obsahují ještě vápník, fosfor, hořčík, železo a draslík. Tím vším přispívá para ořech k vyrovnanému energetickému metabolismu, normální činnosti nervové soustavy a k udržení normálního stavu vlasů. Jestli vás to zatím nezlákalo k vyzkoušení a ochutnání, zmíníme navíc, že je ještě antioxidantem, přispívající k ochraně buněk před oxidantivním stresem!
Karob zdravější alternatíva kakaa nebo čokolády. Vyrábí se z lusků svatojanského chleba, je bohatý na bílkoviny, minerály a vitamíny.Oproti kakau neobsahuje kofein a alergenní látky. Obsahuje jenom 23% tuku a pouze 5% cukru jeho kalorická hodnota je o třetinu nižší než u kakaa. Karobová čokoláda je vhodnou náhradou pro alergiky.
Složení: *para ořechy 30%, cukr, neztužený rostlinný tuk /palmový/, *syrovátka, carobový prášek, rýžová mouka, emulgátor: slunečnicový lecitin E322, leštidlo: arabská guma, šelak E904.
Alergeny: Produkt obsahuje para ořechy a syrovátku. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, lepku, sóji a sezamu.
Skladujte v suchu při teplotách do 20°C. Chraňte před slunečními paprsky.
Země původu: Anglie
Upozornění: Vyrobeno v provozu zpracovávajícím ořechy! U malých děti hrozí riziko udušení. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty ve 100 g:
Výrobce | v-orech.cz IČO: 87011492 |
Balení | 250 g |