Moruše bílé NATURAL, "bez cukru a SO2" 500 g

Moruše bílé NATURAL,
89,0 Kč 77,4 Kč bez DPH
Skladem
Osobně:zítraPřepravní společností:pondělí 5.10
Kód740013
Cena po registraci:84,6 Kč s DPH

Moruše je plod morušovníku. Jedná se o velmi chutné ovoce, v Evropě kdysi velmi oblíbené. Plody moruše se tvarem velmi podobají ostružině. Nejvíce jsou vhodné pro přímý konzum, ale je možné je i sušit, zavařovat nebo z nich vyrábět šťávy a sirupy. Samotné sušené moruše jsou trošku křupavé, asi tak jako fíky. Mohou se jíst jen tak samotné nebo např. jako osvěžující alternativa místo rozinek a jiných sušených bobulí. Mají vysoký obsah vitamínu C, dále obsahují vitamin K a řadu minerálů - železo, vápník, fosfor, draslík, hořčík a také velké množství vlákniny a bílkovin.

Ideální chutnou a zdravou svačinu, vzhledem k vysokému obsahu (přibližně 50 %) přírodních cukrů, zejména glukózy a fruktózy. Na ovoce mají také relativně vysokou hladinu bílkovin (přibližně 10 % pokud jsou sušené) a žádný tuk. Stravitelná vláknina představuje asi 10 %. Sušení se provádí přírodní cestou nebo pomocí sušičky. Sušené ovoce má delší trvanlivost a výraznější chuť. Je bohaté na vitamíny a minerály, sušením se pouze částečně ztrácí vitamín C.

Typ na konzumaci: Sušené moruše jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Vhodne pro diabetiky. 

Složení: 100% moruše

Alergeny: žádné

Skladujte při teplotě maximální 20°C a relativní vlhkosti 70%.

Země původu: Turecko         

Baleno v České republice. 

Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.

Výživové hodnoty na 100 g:

  • energetická hodnota 1260 kJ/298 kcal
  • tuky 2,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g
  • sacharidy 55,3 g z toho cukry 49,8 g
  • vláknina 0 g
  • bílkovina 8,8 g
  • sůl 0,02 g
Popis