Patří k nejžádanějším druhům ořechů, jsou chutné, nutričně hodnotné, obsahují hodně tuku a zdraví prospěšných látek. Jádra obsahují až 70 % oleje vhodného pro konzumaci i kosmetiku, 10 % sacharidů a 10 % proteinů, mnohé minerální látky, (hlavně draslík) a dále niacin, thiamin a riboflavin.
Makadamové ořechy a jejich účinky:
• podporují paměť a mozkovou činnost
• podporují imunitu
• podporují růst svalové hmoty
• prospívají srdečnímu svalu
• zlepšují paměť
Použití: Makadamové oříšky, označované za krále ořechů, jsou vhodné pro přímou konzumaci, jedná se o suchá vyloupaná jádra. Můžeme z nich připravit i makadamové mléko.
Složení: 100 % makadamové ořechy
Alergeny: makadamové ořechy
Země původu:Jihoafrická republika
Baleno v České republice
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 20 O C a relativní vlhkosti 70%
Upozornění: U malých děti hrozí riziko udušení. I přes pečlivou kontrolu nelze vyloučit přítomnost jiných skořápkových plodů nebo nečistot. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové údaje na 100 g: