Jablka sušené kroužky 500 g

Jablka sušené kroužky 500 g
99,0 Kč 88,4 Kč bez DPH
Osobně:ihnedPřepravní společností:zítra

Snad ani nebudeme příliš troufalí, pokud řekneme, že jablka patří mezi nejpopulárnější ovoce v Evropě a i jinde po světě. Jabloně se v naších zemích odedávna těšily velké úctě a oblibě. Postupem času se vyšlechtilo nespočet odrůd jabloní, což jen podpořilo důležitost jablka v našem jídelníčku. Ale je v nich více, než pouze obliba a tradice pěstování. Jablka patří mezi nejzdravější, nízkokalorickou a přitom lahodnou svačinku, vhodnou pro nejmenší i nejstarší z nás.

Křížaly jsou sušené stroužky nebo plátky jablek vyznačující se sladkou až kyselou chutí. Vždy podle toho, jaký druh jablka použijete. Jsou měkce tuhé, většinou žluto-hnědé barvy. Tradičně se připravují rozkrájením jablka na stroužky. Ve velkovýrobě se suší v sušičkách. Šetrným sušením při nižších teplotách (pod 48 °C) se uchová ze všech způsobů konzervace nejvíc vitamínů, minerálů a bílkovin. Sušením se v ovoci koncentrují ovocné cukry, čímž se zamezí vývoji nepříznivých mikroorganismů. Tak si ovoce zachovává charakteristickou chuť, vůni a vzhled.

Typ na použití: Sušená jablka můžeme jíst i po namočení do vlažné vody nebo mléka, používají se při pečení i vaření.

Složení: Jablka 99,8%, kyselina citronová ( E330 ) 0,1%, konzervant E220  oxid siřičitý 0,1%

Alergeny: E220 oxid siřičitý

Baleno v České republice

Země původu: Čína

Skladujte při teplotě maximální 20°C a relativní vlhkosti 70%

Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.  Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.

Výživové hodnoty na 100 g:

  • energetická hodnota 1017 kJ/241 kcal
  • tuky 1,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,03g
  • sacharidy 57 g z toho cukry 10,4 g
  • vláknina 8,7 g
  • bílkovina 1,4 g
  • sůl 0,01 g
Výrobcev-orech.cz
Balení500 g