Hrušky jsou velmi chutné ovoce, které dokáže zahnat žízeň. Jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza, a proto je dobře snášejí i diabetici. V hruškách se nachází malé množství vitaminů C, E a B, jakož i důležité minerály (např. draslík, hořčík a železo). Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků (mědi, manganu a v menší míře i zinku). Obsah vitaminů a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Též jsou zásobárnou vlákniny, obsah vlákniny je téměř stejný jako u jablek, ale na rozdíl od nich obsahují hrušky větší množství nerozpustné vlákniny bohaté na lignin.
Hrušky a jejich účinky na zdraví:
Typ na konzumaci: do snídaňových směsí, pro přímou konzumaci
Složení: Hrušky, konzervant oxid siřičitý E220, antioxidant kyselina citrónová E330
Alergeny: E220 - oxid siřičitý
Skladujte při teplotách do 18°C, relativní vlhkosti vzduchu do 65% a chraňte před slunečními paprsky
Země původu: Čína
Baleno v České republice
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: