Brusinky mají výraznou červenou barvu a rostou nejčastěji v jehličnatých lesích na malých keřících podobných borůvkám. Plody brusinek (klikva) dozrávají koncem prázdnin a mají podobné chemické složení jako borůvka, ale odlišnou chuť a jiné účinky. Brusinky jsou doporučovány jako přírodní prostředek při narušení střevní bakteriální flóry, hlavně vznikla-li v důsledku užívání antibiotik.
Klikva obecná velkoplodá (brusinka) a její účinky:
Použití: brusinky můžeme konzumovat přímo nebo jsou vhodné do čajů, jogurtů nebo do müsli. Můžeme používat při vaření i pečení. Obsahují značné množství antioxidantů, vitaminy C, B1 a B2, z minerálních látek vynikají obsahem manganu.
Složení: 65% Klikva velkoplodá, 35%cukr, 0,3-1% slunečnicový olej
Alergeny: 0
Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: USA Baleno v České republice
Upozornění: I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí. Všechny fotografie jsou ilustrační, aktuální nabídka se může v barvě a tvaru lišit.
Výživové hodnoty na 100 g: